Nachtzorg op maat

Met de nachtzorg van HIP Zorg, kunt u de nachten makkelijker doorkomen. Wij helpen u naar bed te gaan, om in slaap te komen en u bent 's nachts niet alleen, want ook dan zijn wij er voor u, wanneer de nacht bijvoorbeeld te zwaar voor u is om deze alleen door te komen. Via onze nachtzorg bent u overdag weer uitgeslapen en kunt u beter genieten van de wereld en geliefden om u heen.


Wanneer nachtzorg inzetten?

Met behulp van nachtzorg kan er een oogje in het zeil gehouden worden. Bijvoorbeeld bij Dementie is er vaak behoefte aan nachtzorg. Dementerenden kunnen namelijk 's nachts gaan dwalen. Als er een vertrouwde zorgverlener bij u ’s nachts aanwezig is, kan deze u daarin ontlasten. Maar nachtzorg is niet alleen bij dementerenden een prettige vorm van zorg, want ook bij spierziekten zoals ALS of MS kunnen gedurende de nacht en vaak op wisselende tijden, korte zorgmomenten nodig zijn. Door gebruik te maken van onze nachtzorg, hoeft u niet onnodig lang te wachten op respons van een alarmsysteem en kunt u er in veel gevallen een opname in het verpleeghuis mee voorkomen. Wij bieden precies  die vorm van nachtzorg die past bij uw situatie. Daarom spreken wij ook van: nachtzorg op maat.


Zorg op maat in de nacht

Nachtzorg van HIP Zorg wil zeggen dat u zorg op maat krijgt. Wij hanteren daarom geen standaard tijden zoals de meeste andere zorgaanbieders wel doen (van 23:00 tot 07:00 uur). Wij kijken altijd eerst naar uw behoefte en op basis daarvan maken wij een nachtzorg plan. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het naar bed gaan? Dan kunnen wij bijvoorbeeld al om 21:00 uur naar u toekomen om u te ondersteunen en dan blijven wij de hele nacht, tot de volgende ochtend. 

Nachtzorg

In sommige gevallen is het wenselijk dat de zorgverlener u ook ondersteund met de ochtendzorg: het bed uitkomen, opfrissen en ontbijten, medicijnen toegereikt krijgen, etc. Kortom: nachtzorg van HIP Zorg is zeer flexibel en altijd zorg op maat.

Minimale duur van nachtzorg

Wij hanteren een minimale duur bij nachtzorg van 8 aaneengesloten uren. Natuurlijk mogen dit ook meer uren zijn als dat gewenst is. De tijdstippen en duur van de nachtzorg worden zoals hierboven beschreven, vastgesteld op basis van uw behoefte en daar zijn wij flexibel in. Wij verzorgen zowel slaapwachten als waaknachten door een helpende, verzorgende of verpleegkundige. 


Kosten nachtzorg

De tarieven voor nachtzorg worden vastgesteld op basis van uw behoeften en het zorgplan dat daaruit komt. Op basis van het zorgplan stellen wij vast welke deskundigheid, tijdstippen zorgzwaarte nodig is om uw behoeften te kunnen vervullen. Als u een indicatie voor een PGB heeft, dan kunnen de kosten voor een groot deel gedekt worden. Wij begeleiden en adviseren u ook bij het verkrijgen en geven van adviezen over een PGB. 


Meer informatie?

Heeft u meer informatie nodig en wilt u een vrijblijvend en gratis adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.