24 uur per dag zorg nodig?

Heeft u of uw naaste 24 uur per dag zorg nodig? Met 24 uurs zorg van HIP Zorg kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, want verhuizen naar een zorginstelling (omdat de zorgbehoefte te groot is geworden) dat willen maar weinig mensen. Bij ons krijgt u 24 uur zorg aan huis.

Als u altijd een zeer zelfstandig leven heeft geleid en gehecht bent aan die onafhankelijkheid en uw eigen plekje, dan is de weg naar een zorginstelling voor u geen optie. De uitkomst is dan zorg aan huis. Met goede zorg aan huis zorgen wij ervoor dat u niet hoeft te verhuizen. Onze zorgverleners zijn er zo op gericht dat zij u zo vrij als mogelijk laten functioneren en zij ondersteunen u daar waar nodig.


Wat valt onder 24 uurs zorg?

Uiteraard geeft u zelf aan wat u wel en niet wilt. De hulp die HIP Zorg u kan bieden, draait natuurlijk om zorg en verpleging. Onze zorgverleners helpen u bijvoorbeeld met uw Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL). Wij helpen u dus bijvoorbeeld bij het opstaan en naar bed gaan. Ook helpen wij met de persoonlijke verzorging en alle taken die met zorg te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan medicijnen klaarmaken en aanreiken, toiletbezoek of juist katheters aanbrengen en legen, wondverzorging, etc. 

Een heel belangrijk onderdeel waar HIP Zorg aandacht aan besteed (en wat niet alle zorginstellingen kunnen bieden) is ook samen met u activiteiten doen, zoals buiten wandelen, gezelschap bieden, of bezoekjes brengen aan kennissen, familieleden en vrienden. Juist deze activiteiten brengen namelijk veel kwaliteit van leven en dat vinden wij erg belangrijk!


24 uur aaneengesloten zorg

Bij 24 uurs zorg heeft u dag en nacht een zorgverlener tot uw beschikking. Een vaste zorgverlener blijft een etmaal, of meerdere aaneengesloten etmalen, aanwezig bij de cliënt. Ons vaste zorgteam zorgt voor de continuïteit van de te geven zorg.

Ze staan klaar op het moment dat u zorg nodig heeft. En ze respecteren uw privacy wanneer u dat wenst. Ze geven zorg op maat.


24 uurs zorg voor dementie of Alzheimer

Wanneer er sprake is van dementie of Alzheimer, dan kan 24 uurs zorg de oplossing zijn om de patiënt in zijn of haar vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen. Immers: oude bomen verplant je niet meer. 24 uur zorg aan huis zorgt voor een betere veiligheid, zoals bijvoorbeeld tegen nachtelijk dwalen. Er is altijd iemand in de buurt, zodat men zich niet eenzaam hoeft te voelen. 

24 uur zorg aan huis

Wanneer iemands geheugen niet meer goed functioneert, is het voor die persoon erg waardevol om thuis in de eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen, met de eigen spullen en inrichting die men nog wel kent.


24 uurs zorg voor ALS patiënten 

ALS is een progressieve spierziekte. Door ALS vermindert de spierfunctie langzaamaan steeds meer. De vermindering van zelfredzaamheid en een opname op den duur is onvermijdelijk. Met 24 uurs zorg via HIP Zorg is opname niet langer meer noodzakelijk en krijgt u vanuit huis de zorg die op dat moment nodig is. HIP Zorg schaalt de zorg op aan de hand van de situatie op dat moment. Zo ondersteunen wij u in de verschillende fasen van uw progressieve ziekte en kunt u al die tijd thuis blijven wonen. 


Palliatieve zorg 24 uur per dag

Wanneer u of uw naaste van de arts te horen heeft gekregen dat u terminaal bent, is het met de zorg via HIP Zorg mogelijk om thuis in de eigen vertrouwde omgeving te blijven in uw laatste levensfase. Hoe fijn zou u dat vinden om niet in een ziekenhuis of een zorginstelling te moeten verblijven? U heeft het al moeilijk genoeg, dan geeft uw eigen omgeving u ook een stuk gemoedsrust.

Daarom vinden wij het zo belangrijk dat u, wanneer u dat wenst, in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Zeker in uw laatste levensfase. U kunt bij HIP Zorg beginnen met bijvoorbeeld 8 uur zorg per dag, wat we (afhankelijk van de situatie en behoefte) opschalen tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week. We werken dan met een vast zorgteam voor u, zodat u altijd dezelfde gezichten om uw heen heeft. 


24 uur aaneengesloten mantelzorg

We kunnen nog veel meer voorbeelden noemen van 24 uur zorg. Bijvoorbeeld, wanneer uw mantelzorger overbelast raakt door de toename aan zorgvraag, die lastig is te combineren met het eigen gezin, baan en huishouden van uw mantelzorger. HIP Zorg kan dan 24 uurs zorg tijdelijk inzetten om uw mantelzorger weer bij te laten komen, zodat uw mantelzorger na een welverdiende rustperiode de zorg weer van ons (gedeeltelijk of geheel) over kan nemen. Natuurlijk werken we dan samen en staat de wens van u als zorgvrager voorop.


Meer informatie?

Heeft u meer informatie nodig en wilt u een vrijblijvend en gratis adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.