Ouderenzorg en begeleiding

Ouderenzorg via HIP Zorg is een vorm van zorg die erg flexibel is, waarmee wij zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. U bent mobieler, heeft minder zorgen en hoeft minder beroep te doen op uw familie, vrienden en buren. Hierdoor zorgt u ervoor dat de relaties met uw naasten op gelijk niveau blijven en dat u kunt genieten van hun aanwezigheid en relatie, zonder dat u zichzelf schuldig hoeft te voelen voor herhaalde hulpvragen.


Ouderenzorg, in korte diensten of 24 uur per dag mogelijk

Als het voor u gewenst is om thuis te blijven wonen, maar dat zelfstandig niet echt meer goed mogelijk is en als u weinig of geen mantelzorg in de buurt heeft, dan is HIP Zorg de uitkomst voor u. Wij kunnen u helpen met uw persoonlijke verzorging. Wij begeleiden u en helpen u met de dagelijkse huishoudelijke taken. Voor ons het het doel: zorgen dat u kunt blijven leven op de manier zoals u dat gewend bent. U kunt weer bezoek ontvangen en u kunt weer op bezoek gaan. U komt weer in de winkel om boodschappen te doen en u heeft tijd voor hobby's. 


Persoonlijke verzorging met ouderenzorg

Iedereen heeft te maken met zijn of haar eigen Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Dit zijn verrichtingen zoals boodschappen doen, vrienden bezoeken, bezoek ontvangen, opstaan, douchen, je bed verschonen, eten koken, etc. 

Op het moment dat iemand niet meer volledig zelfredzaam is, dan springt meestal de mantelzorg bij. Familieleden, vrienden, vrijwilligers of de buren halen een keer een boodschap of koken een keer. Dat is natuurlijk fijn voor een enkele keer, maar als u structurele hulp bij de ADL wilt hebben, dan is onze ouderenzorg de oplossing. Wij kunnen ouderenzorg leveren tot zelfs aan 24 uur per dag. Zo helpen wij u bij het opstaan, wassen, toiletbezoek, aankleden en aanreiken van uw medicijnen. 


Begeleiding en ondersteuning

Even naar de huisarts, de supermarkt of het ziekenhuis is voor uzelf al een uitdaging en daar heeft u gewoon graag begeleiding en ondersteuning bij. Niet iedereen wil altijd afhankelijk zijn van familie, vrienden of buren om iets te kunnen ondernemen. Ook bij (dreigende) eenzaamheid kan ouderenzorg een uitkomst zijn. 

Ouderenzorg

HIP Zorg ziet het tot haar begeleidende taken dat wij u begeleiden bij een bezoek naar de huisarts, supermarkt of het ziekenhuis, maar ook dat wij u gezelschap houden in en buitenshuis. Samen doen we de boodschappen of maken we een wandeling. We doen een spelletje, lezen samen een boek, gaan op reis naar een andere stad die u altijd graag had aangedaan of we gaan samen een hapje eten in een restaurant of we bezoeken samen een museum. Dit is allemaal mogelijk met 24 uurs ouderenzorg. 


Hoe zit het met huishoudelijke taken bij ouderenzorg?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Alle huishoudelijke taken die u vroeger zonder nadenken deed, worden voor u nu een steeds grotere belasting. Denk aan de was doen, uw bed afhalen of zelf koken, het stofzuigen van uw huis, etc. Kortom: alle dagelijkse taken die nu eenmaal bij het wonnen in een eigen huis horen, kan HIP Zorg voor u verrichten als u gebruik maakt van ouderenzorg bij HIP Zorg. 


Wat kost ouderenzorg aan huis?

De exacte prijs van ouderenzorg aan huis is afhankelijk van wat voor soort zorg u nodig heeft. Zo heeft een verpleegkundige in blokken van 24 uur andere tarieven dan een helpende of verzorgende. Wij kijken graag samen met u naar uw behoeften en maken een op maat gemaakte offerte voor u. 


Vergoeding ouderenzorg

De gemeente heeft een zorgplicht voor haar inwoners en heeft er een belang bij dat oudere inwoners langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Zo voorkomen zij verdere belasting van de al erg volle verzorgingshuizen en bejaardenhuizen. 

Ouderenzorg en WMO

De gemeente moet u advies en informatie geven over de mogelijkheden voor thuiszorg en zij kan ondersteuning geven via de WMO. De gemeente is verantwoordelijk voor ondersteuning bij begeleiding en dagbesteding, hulp in huis en tijdelijke ondersteuning om uw mantelzorger te ontlasten. 

Zorg vanuit de WMO is gedekt via een minimale bijdrage. Heeft u hieraan niet voldoende? Dan is onze ouderenzorg wellicht voor u de oplossing. Dan heeft u altijd de juiste hulp bij de hand.

Ouderenzorg en PGB

De gemeente kan onder voorwaarden ook een PersoonsGebonden Budget (PGB) afgeven. Met een PGB kunt u de ondersteuning die u nodig heeft zelf kiezen en inhuren. Het geld komt niet op uw eigen rekening, maar de Sociale VerzekeringsBank (SVB) zorgt voor de betaling direct aan de zorgverlener zoals HIP Zorg. Wij kunnen u bij het aanvragen en verkrijgen van een PGB ondersteunen en begeleiden. Neem gerust met ons contact op om de mogelijkheden en stappen te bespreken.


Meer informatie?

Heeft u meer informatie nodig en wilt u een vrijblijvend en gratis adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.