Blokzorg

Blokzorg is zorg dat u krijgt in tijdblokken. Deze tijdblokken zijn bij HIP Zorg al mogelijk vanaf 8 uur aaneengesloten zorg op een dag. Blokzorg in de ochtend helpt u bijvoorbeeld bij de start van uw dag. Blokzorg in de avond helpt u met naar bed gaan en geeft u een gerust hart de nacht in te gaan, wetende dat er iemand is om voor u te zorgen terwijl u slaapt. Ook als u niet alle dagen zorg nodig heeft is blokzorg een uitkomst, bijvoorbeeld doordat wij enkele dagen in de week blokzorg verlenen.


Wat doen we tijdens blokzorg?

Blokzorg is zeer geschikt voor hulp bij uw Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Juist het onderscheidende van blokzorg is dat u de beschikking heeft over zorg gedurende een blok van minimaal 8 uur. Hierdoor ervaart u niet de ongemakken van een zorgverlener met haast, maar is er alle tijd om zonder stress u zo goed als mogelijk te helpen.

Wij helpen u dus bijvoorbeeld bij het opstaan en naar bed gaan. Ook helpen wij met de persoonlijke verzorging en alle taken die met zorg te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan medicijnen klaarmaken en aanreiken, toiletbezoek of juist katheters aanbrengen en legen, wondverzorging, etc. 

Blokzorg

Een heel belangrijk onderdeel waar HIP Zorg aandacht aan besteed (en wat niet alle zorginstellingen kunnen bieden) is ook samen met u activiteiten doen, zoals buiten wandelen, gezelschap bieden, of bezoekjes brengen aan kennissen, familieleden en vrienden. Juist deze activiteiten brengen namelijk veel kwaliteit van leven en dat vinden wij erg belangrijk! 


Blokzorg voor dementie

HIP Zorg werkt met kleine en vaste zorgteams. Hierdoor krijgt u een beperkt aantal zorgverleners, waardoor er een vertrouwensband kan ontstaan. Deze vertrouwensband zorgt voor herkenning en een gevoel van veiligheid. Wij weten dat dit voor iedere cliënt belangrijk is, maar voor cliënten met dementie is dit nog veel belangrijker. 

Een groot voordeel van blokzorg bij dementie, is dat wij kunnen observeren. Dit komt natuurlijk omdat wij minimaal 8 uur op een dag aanwezig zijn. Wij kunnen zo eerder bijsturen en de zorg in overleg met u en uw naasten aanpassen op wat er werkelijk voor u nodig is. Ook dit geeft rust en vertrouwen voor u maar ook voor uw naasten, die dag en nacht met uw welzijn bezig zijn.


Wat kost blokzorg?

De meeste zorgverleners hanteren een uurtarief van ca €40,- echter dit is afhankelijk van de zorgvraag en tijdstippen waarop de zorg geleverd moet worden. Als u een indicatie voor een PGB heeft, dan kunnen de tarieven voor u heel laag gaan uitvallen. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust met ons contact op.


Maatwerk zorg

Het zorgaanbod van HIP Zorg is maatwerk. Samen met u kijken wij naar wat er nodig is in uw specifieke situatie en wij maken een inschatting wat wij verwachten dat nodig is in de toekomst. Zo weet u precies waar u aan toe bent en maken we samen een maatwerk zorgplan. Vervolgend bieden we deze zorg in blokken van minimaal 8 uur en kunnen deze opschalen naarmate dat eventueel in de toekomst meer nodig is. De blokzorg kunt u inzetten op de dagen dat u het wenst. Het is dus niet vereist om elke dag blokzorg af te nemen. 


Meer informatie?

Heeft u meer informatie nodig en wilt u een vrijblijvend en gratis adviesgesprek? Neem dan contact met ons op.